- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“: Ускоро завршетак изградње „Северног тока 2“

© Фото : Пресс-служба Eugal / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2"
Изградња гасовода Северни ток 2  - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Пратите нас
Завршетак изградње гасовода „Северни ток 2“ биће ускоро, изјавио је новинарима на Источном економском форуму извршни директор компаније „Гаспром“ Алексеј Милер.
На питање кад би могле да се очекују добре вести о завршетку изградње, Милер је одговорио „Још мало“.
Милер је у четвртак изјавио да ће и пре краја ове године, током ове грејне сезоне моћи да се испоручи први гас преко гасовода „Северни ток 2“ на европско тржиште.
„Са руске стране су направљени сви потребни капацитети: производни капацитети на Јамалу и капацитети транспорта гаса у северном гасном коридору“, додао је он.
„Сви знају да је пут од Јамала преко Балтика до Европе најкраћи и најисплативији за потрошаче. И што је врло, врло важно, еколошки најприхватљивије. Низак карбонски отисак је 5,6 пута мањи него у поређењу са коридором који пролази кроз територију Украјине“.
Морски гасовод „Северни ток 2“, капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње, пролази од компресорске станице „Славјанска“ Лењинградске области до балтичке обале Немачке. Укупна дужина цевовода преко два крака је 2.460 км. Полагање првог крака завршено је почетком јуна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала