- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић: Поједине политичко-криминалне структуре не бирају средства да унесу немир

© Flickr / Спутњику уступила Влада Црне ГореПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Пратите нас
Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да су мир, разумевање, уважавање различитости, стабилност и међубратска слога највише вредности Црне Горе које нико нема право да угрози.
„Да се искорени зла крв међу браћом био је најсветлији циљ наших предака још од времена Светог Петра Цетињског, који је то посведочио својим животом, и читавог себе заложио у тој борби. Зато ја као председник Владе Црне Горе одбијам да може да постоји било чији интерес, било лични, било одређене групације у нашем друштву, а који може да оправда угрожавање те наше најзначајније вредности. Нажалост, сведоци смо да поједине политичко-криминалне структуре, које страхују од скорих реформи у правосуђу, које зебу да ће рука правде коначно да загосподари Црном Гором, сада не бирају средства да унесу немир и тензије међу браћом, нашим пријатељима, комшијама и кумовима, само зарад очувања позиција и материјалне користи“, навео је Кривокапић.
Као премјер Црне Горе дужан је, како каже, да упозори све часне и поштене црногорске грађане да не наседају на манипулације оних који су зарад личне користи и привилегија спремни да и рођену браћу гурну у сукоб, преноси Дан.
„Са овог места позивам све релевантне друштвено-политичке, али и медијске актере, да пре свега покажу одговорност према нашој заједничкој кући Црној Гори и нашим грађанима, и учине све како би се беспотребно нарасле тензије смириле. Црна Гора је мајка свих нас, зато је наша заједничка обавеза да се према њој тако и односимо. Држава истовремено свим црногорским грађанима гарантује стабилност и поштовање јавног, реда, мира и Уставног поретка. Нећемо дозволити било коме да угрози грађански мир у Црној Гори, а што је и један од највећих европских вредности, док ће они који то покушају морати да одговарају пред законом и демократским институцијама Црне Горе“, истакао је он.
Све црногорске грађане позива да не наседају на провокације.
„Држава ће свима гарантовати личну безбједност и сигурност, а ја као председник Владе Црне Горе обећавам да Црну Гору више нико не може зауставити на путу реформи и благостања како би наша земља показала свима пуну зрелост друштва које напредује ка Европској унији и постала пуноправна и узорна чланица Европске уније“, порука је премијера.
Душко Марковић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
РЕГИОН
„Још има времена“: Бивши црногорски премијер о устоличењу на Цетињу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала