- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Мировни споразум Русије и Јапана мора бити заснован на реалности

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Пратите нас
Неопходно је узети у обзир реалну ситуацију када је у питању мировни споразум са Јапаном и имати гаранције да Америка неће постављати ракетне системе близу руских граница, изјавио је председник Русије Владимир Путин на пленарној седници Источног економског форума у Владивостоку.

„Потребно је узети у обзир реалност. Разговарајући о мировном споразуму ми морамо обезбедити и мирну будућност, а то значи, да се морамо заштити од изненађења која могу бити повезана са размештањем америчких оружаних снага и ударних ракетних система у близини наших граница“, рекао је Путин.

Председник Русије је такође навео да сматра нонсенсом одсуство мировног споразума између Русије и Јапана и то у тренутку када су обе стране заинтересоване за нормализацију односа и сарадњу.
„Сматрамо да је одсуство таквог документа нонсенс. Пре свега, јер су и Русија и Јапан заинтересовани за потпуну нормализацију наших односа. Имам у виду наш заједнички стратешки интерес у развоју сарадње. Увек смо говорили о томе да је неопходно уважавати резултате који су утврђени међународним документима, резултате Другог светског рата. Ми никада нисмо одустали од дијалога који води стварању мировног споразума“, изјавио је Путин на пленарном заседању Источног економског форума.
Источни економски форум одржава се од 2. до 4. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку. Његова главна тема ове године су нове могућности за Далеки исток у свету који се мења. Генерални медијски партнер Форума је информативна агенција РИА Новости.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
РУСИЈА
Путин открио шта је апсолутни приоритет за Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала