Не могу да прихватим идеју Косова - Рама оштар према политици Приштине

© Tanjug / TANJA VALICЕди Рама
Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Пратите нас
Албански премијер Еди рама изјавио је да је Косово ушло у опасан циклус мешајући спољну и унутрашњу политику и да постоји "концептуално неслагање" са премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем у вези са регионалном политиком и иницијативе "Отворени Балкан" која је, како наводи, стратешки интерес албанске нације.
Он је за ТВ клан рекао да не може да прихвати идеју да је Косово напустило сто, док је Србија присутна, преноси Газета експрес.

"Оно што је постигнуто нашом дипломатијом са Београдом јесте да је председник Србије прихватио слободно кретање људи као део онога што данас називамо Отворени Балкан. Берлински процес је управо то, али је много спорији и зависи од европске бирократије. Оно што не разумем је то што се некада водила туча да се седне за сто. Данас су Срби за столом, а Косовари беже, то је незамисливо", рекао је Рама.

Како је навео, о "Отвореном Балкану" се не преговара, већ се ради.
Говорећи о дијалогу Београда и Приштине Рама је рекао да је он веома тежак, али да атмосфера која га окружује не треба да буде "атмосфера барикада".
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала