- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Си Ђинпинг најавио: Отвара се још једна кинеска берза

© AP Photo / Huang Jingwen/Xinhua via APКинески председник Си Ђинпинг
Кинески председник Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Пратите нас
Председник Кине Си Ђинпинг најавио је оснивање берзе у кинеској престоници, Пекингу, која ће служити малим и средњим предузећима.
То ће бити трећа берза у земљи, поред две постојеће у континенталној Кини од којих се једна налази у главном финансијском центру, Шангају, а друга у Шенжену, граду на југу државе, на граници са Хонгконгом.
У видео-обраћању на отварању кинеског Међународног сајма за трговину услугама (ЦИФТИС), Си је рекао да ће Кина наставити да подржава развој малих и средњих предузећа заснован на иновацијама.
То ће, додао је он, бити учињено „дубљом реформом Нове треће платформе и успостављањем Пекиншке берзе као примарне платформе за опслуживање иновативно оријентисаних малих и средњих предузећа“.
Кинески регулатор за хартије од вредности саопштио је да ће оснивање берзе у Пекингу помоћи да се продубе структурне реформе на страни финансијске понуде и да се унапреди систем тржишта капитала, наводи Ројтерс.
„Мала и средња предузећа могу да раде одличне ствари“, оценила је Комисија за хартије од вредности.
Председник Си је у говору поводом отварања сајма ЦИФТИС у Пекингу, такође поручио да ће Кина створити више могућности за сарадњу повећањем подршке расту сектора услуга у земљама укљученим у иницијативу „Појас и пут“, пренео је Танјуг.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала