Лукашенко за рођендан добио слику на којој је приказан са оружјем

© Фото : Пресс-служба президента РБ / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко са аутоматском пушком испред резиденције у Минску. Датум фотографије непознат.
Председник Белорусије Александар Лукашенко са аутоматском пушком испред резиденције у Минску. Датум фотографије непознат. - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
Пратите нас
Слика на којој је приказан председник Белорусије Александар Лукашенко са аутоматском пушком изложена је у радној резиденцији шефа државе, пренео је Спутњик Белорусија.
Лукашенко је 30. августа прославио 67. рођендан. Белоруски лидер је 1. септембра саопштио да је ове године за рођендан добио слику на којој је приказан са аутоматом и у пратњи наоружаног сина Николаја, коју је насликала ћерка једног од агената службе безбедности. У исто време, председник је истакао да му се допала слика која бележи значајан тренутак у његовом животу.
На каналу на Телеграму који прати дешавања белоруског председника наведено је да је слика заузела почасно место у председничкој палати.
Пре годину дана, након председничких избора на којима је Лукашенко шести пут победио, у Белорусији су одржани масовни протести опозиције. За време једног од тих протеста у медијима се појавио видео-снимак на којем се види како Лукашенко долази хеликоптером у председничку резиденцију, поред које се одржавао протестни скуп. Такође је објављен снимак белоруског лидера који је са панциром и митраљезом у рукама изашао на улицу до полицајаца који су обезбеђивали протесте и обећао им да ће се „изаћи на крај“ са демонстрантима. Са њим је био наоружани најмлађи син Николај.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала