- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Прва фаза изградње града Спутњик коштаће више од милијарду евра

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаИзградња стамбене зграде
Изградња стамбене зграде - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
Пратите нас
За прву фазу изградње новог града Спутњика требаће око 100 милијарди рубаља (1,155 милијарди евра), потребно је да се изгради милион квадратних метара, изјавио је министар за развој Далеког истока Русије Алексеј Чекунков.
„Уговор који су потписале наше колеге је амбициознији и узима у обзир дугорочни план за 2,8 милиона квадратних метара, али мислим да ће бити реализован у фазама“, рекао је миунистар и додао да је 100 милијарди рубаља прилично груба цифра.
Он је навео да је уобичајени однос улагања у инфраструктуру према инвестицијама у изградњу објеката око 15 одсто.
„Мислим да ће око 15 милијарди рубаља бити из средстава државне подршке“, прецизирао је министар.
Уговор о стварању новог града Спутњика у близини Владивостока потписан је на Источном економском форуму. Раније је Чекунков изјавио да се прорачунава пословни модел за стварање града-сателита који би се могао назвати Спутњик (рус. сателит). Према његовим речима, ако се уједине Владивосток и Артјом, тамо изгради нови град-сателит и у ову агломерацију привуче још око 300 хиљада људи, онда ће се на Далеком истоку појавити први милионски град.
Источни економски форум одржава се од 2. до 4. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку. Његова главна тема ове године су нове могућности за Далеки исток у свету који се мења. Генерални медијски партнер Форума је информативна агенција РИА Новости.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала