- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Роскосмос“: План је да роботи штите наше објекте од терориста

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаИзградња лансирне платформе на космодрому "Восточни" у Амурској области
Изградња лансирне платформе на космодрому Восточни у Амурској области - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
Пратите нас
„Роскосмос“ планира да истражи могућност примене аутономних транспортних роботских комплекса за антитерористичку заштиту објеката, наводи се на сајту за јавне набавке Русије.
Научно-технички центар „Охрана“ ће за „Роскосмос“ спровести научно-истраживачке радове под називом „Истраживање могућности примене роботизованих комплекса за противтерористичку заштиту и безбедност објеката државне корпорације „Роскосмос“. Вредност ових истраживања ће бити 7.800 долара.
Поред објеката „Роскосмоса“, на којима ће се изучити могућности примене роботских комплекса, тестирање ће се спровести и на: ракетно-космичком центру „Прогрес“, где се производе ракете „Сојуз“ и космички апарати, у научно-истраживачком институту за машинску градњу за производњу малих мотора, у научно-истраживачком центру ракетно-космичке индустрије за истраживање мотора, ракета и сателита, у центру у Подмосковљу за припрему космонаута „Звездани град“, као и у селу Солнечни у Тверској области.
Директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
За рад у „Роскосмосу“ пролазиће се детектор лажи
Све о Русији прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала