- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Америчка економија ће пући као мехур

CC0 / Pixabay / Долар и америчка застава
Долар и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков предвиђа Сједињеним Америчким Државама нову економску кризу, сличну догађајима из 2008-2009. године.
„Уствари, саме Сједњене Америчке Државе данас представљају огроман финансијски мехур. А мехури неминовно пуцају“, написао је Пушков на Телеграму.
Према његовим речима, Америка оживљава економију након пандемије продајом хартија од вредности и повећањем дуга, што води ка финансијском прегревању. Како је додао, Русија се у протеклих неколико година обазриво повукла из америчких државних обвезница.

„Пад Сједињених Америчких Држава као хегемона неће се ограничити једним падом у Авганистану, а такође се неће ограничити на област геополитике“, констатовао је сенатор.

Подсетимо, још у пролеће 2018. године Русија је почела да нагло смањује улагање у америчке државне обвезнице. У мају је улагање смањено за око 150 милиона долара – до 3,8 милијарди долара, показују подаци Министарства финансија САД.
Почетком јула, Министарство финансија Русије је извршило операцију, избацивши у потпуности долар из Фонда националног благостања.
Долар и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
СВЕТ
"Економист" предвиђа велики рат у свету због краха америчке доминације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала