- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор упозорио Кијев: Одустајање од Минских споразума може обновити борбе у Донбасу

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗастава Украјине се вијори на згради Врховне раде у Кијеву
Застава Украјине се вијори на згради Врховне раде у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
Пратите нас
Руски сенатор Владимир Џабаров сматра да је изјава саветника делегације Украјине у трилатералној контакт-групи Алексеја Арестовича о томе да се Украјина „скинула с удице“ Минских споразума – неодговорна.
„То је изјава човека који не разуме да повлачење Украјине из Минских споразума може бити подстицај за обнављање борбених операција у Донбасу“, рекао је парламентарац за телевизију РТ.
Како је додао, посета председника Украјине Владимира Зеленског Вашингтону показала је да „Американци неће вадити кестење из ватре због Украјине“.
Џабаров је претпоставио да ће изјаве, попут оне коју је дао Арестович, довести до тога да Немачка и Француска, гаранти Минских споразума, окрену леђа Украјини.
„И Украјина ће остати сама са својим проблемима“, констатовао је сенатор.
Арестович је у петак изјавио да се Украјина скинула „са удице“ Минских споразума о решавању сукоба у Донбасу и назвао то „огромним достигнућем“. Он је ово изјавио након посете украјинског председника Владимира Зеленског Сједињеним Америчким Државама и његовог разговора са америчким лидером Џозефом Бајденом.
У априлу је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао да се тим Зеленског „врпољи како може“ у покушајима да преокрене Минске споразуме и да их не треба „испуштати са удице“.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао да је спровођење Минских споразума о Донбасу „једино могуће средство за решавање сукоба“.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
РУСИЈА
Захарова: Украјина као риба на тигању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала