- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

НАТО: Војска ЕУ би ослабила НАТО

CC BY 2.0 / Flickr / 7th Army Training Command / Аустријски, француски и немачки војници на церемонији отварања војних вежби НАТО-а у Немачкој
Аустријски, француски и немачки војници на церемонији отварања војних вежби НАТО-а у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
Пратите нас
Стварање војске Европске уније могло би да ослаби трансатлантски савез и подели Европу, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.
„Поздрављам велики допринос Европе у области одбране, али он не треба да замени НАТО. Потребно је одржавати везу између Северне Америке и Европе“, рекао је Столтенберг у интервјуу за британски „Телеграф“.
Према његовим речима, сваки покушај да се успоставе паралелне структуре, дуплирају структуре команде „ослабиле би наше заједничке капацитете да радимо заједно, јер са ограниченим ресурсима морамо да спречимо дуплирање напора“.
Он је истакао да не само да би сваки покушај слабљења везе између Северне Америке и Европе ослабио НАТО, већ би и поделио Европу.
Раније су шеф европске дипломатије Жозеп Борељ и председавајући војног комитета Европске уније Клаудио Грацијано позвали на стварање снага за брзо реаговање од најмање пет хиљада људи унутар те организације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала