- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: У политици украјинских власти доминира русофобичан приступ

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
Пратите нас
Русофобичан приступ и даље доминира у политици Кијева, а снаге спремне да са Русијом разговарају о најбитнијим питањима налазе се у кућном притвору, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков за телевизију „Русија 1“.
„Видимо да су, нажалост, оне снаге у Украјини које имају уравнотеженији приступ, избалансиранији приступ, и које су присталице разматрања најхитнијих питања са Русијом, те снаге сада седе у кућном притвору… Седе у кућном притвору, а суд само продужава тај кућни притвор. То је оно што видимо. Стога за сада у свему доминира овај русофобични приступ“, рекао је Песков.

О „Северном току 2“

Песков је додао да сматра бесмисленим изјаве украјинског председника Владимира Зеленског да је скоро завршени гасовод „Северни ток 2“ страшна претња по безбедност Европе.
„Зеленски каже да је ‘Северни ток 2’страшна претња за безбедност Европе. То је нонсенс. Управо супротно, (изградња гасовода) представља допринос у осигуравању енергетске безбедности Европе“, истакао је портпарол Кремља.

Приближавање НАТО-а границама Русије

Песков сматра да је „непосредна претња“ континуирана тежња Украјине ка НАТО-у и теоретска спремност Сједињених Америчких Држава да разговарају о овом питању.
„Прво, Зеленски каже: Желимо, тежимо ка НАТО-у. Американци говоре: Дивно, постоје одређени услови, испуните их и чекаћемо вас раширених руку. Ово је директна претња за Русију. То је потенцијално будуће приближавање војне инфраструктуре НАТО-а нашим границама“, објаснио је он.
Песков је напоменуо да ће председник Русије Владимир Путин „у крајњем случају улагати напоре“ како се историјске земље Русије не би користиле против ње саме.
Према његовом мишљењу, резултати састанка Зеленског са америчким председником Џозефом Бајденом, ако се пође од оног момента који се, „очигледно Москви не свиђа“, представља наставак стварања пројекта претварања Украјине у „анти-Русију“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала