- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

САД: У августу три пута мање нових радних места, угрожен план подстицаја привреди

© AP Photo / Mark SchiefelbeinНа удару САД преко СТО највише је била Кина, коју је Трамп оптужио да има повлашћени положај у СТО
На удару САД преко СТО највише је била Кина, коју је Трамп оптужио да има повлашћени положај у СТО - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
Пратите нас
У Сједињеним Државама је у августу 2021. године отворено само 235.000 нових радних места, објавило је Министарство рада, што по оцени ТВ станица Си-Ен-Ен и Си-Ен-Би-Си представља огромно разочарање, јер је цифра три пута мања од очекивања аналитичара.
Економисти које је анкетирала компанија „Дау Џонс“ предвиђали су да ће послодавци отворити 720.000 нових радних места.
Стопа незапослености се спустила на 5,2 одсто у августу са 5,4 процента у јулу, што је у складу са проценама.
Укупан број новоотворених радних места прошлог месеца је најнижи од јануара ове године и резултат је појачаног страха од пандемије и забринутости због последица које би растући број случајева ковида могао да има на, до сада, углавном снажан опоравак пословне активности.
Слаб августовски извештај о запошљавању могао би да помути планове Федералних резерви, које одмеравају да ли да смање део огромних подстицаја привреди, чији је износ повећан након избијања корона епидемије почетком 2020.
Америчко Министарство рада је саопштило такође да је ревидирало навише податке о броју нових радних места за претходна два месеца. Бројка за јул је повећана на 1,05 милиона новоотворених радних места у односу на првобитну процену од 943.000, док је за јун повећана на 962.000 са претходно објављених 938.000.
Плате у САД су наставиле раст у августу, при чему су на годишњем нивоу повећане за 4,3 посто, а на месечном за 0,6 процената.
Стопа учешћа радне снаге није се променила и износи 61,7 одсто, што је и даље знатно испод нивоа од 63,3 процента у фебруару 2020, месец дана пре проглашења пандемије.
Запосленост је такође остала знатно испод нивоа пре ковида, при чему је број запослених мањи за 5,6 милиона радника, а укупна радна снага је мања за 2,9 милиона него пре пандемије, преноси Блиц.
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Бајден представио нови план: Коштаће 1,2 хиљаде милијарди долара /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала