Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србија жели у ЕУ, али неће кварити односе са Русијом и Кином: Вучић за аустријску телевизију

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић истакао је, у интервјуу аустријској државној телевизији ОРФ, да Србија жели да постане чланица ЕУ, али да неће због тога кварити односе са Русијом и Кином.
Упитан за европски пут Србије, Вучић је рекао да зна да не зависи све од нас.
„На недавном састанку шефова дипломатија констатовано је да је Србија напредовала и по питању владавине права. За нас је важно да смо искрено на европском путу“, поручио је он, преноси Танјуг.
ОРФ је указао да се у Србији одржавају еколошки протести, да се поједини грађани противе Рио Тинту и да је горела депонија у Винчи, а председник Србије указао је да у оквиру „Програма 2025“ постоји читав низ пројеката из ове области.
Навео је да ће више од 120 општина бити прикључено на канализацију.
„За Аустрију је то можда незамисливо, али чак једна трећина Београда нема канализацију. У свим градовима ћемо уградити пречишћиваче отпадних вода, и уклонићемо азбестне цеви у водоводу. Све то ћемо учинити, али нећу учествовати у деиндустријализацији Србије“, поручио је он.
Када је реч о вакцинацији, ОРФ констатује да је Србија била прва по расположивости вакцина, али да је већ месецима суочена са противљењем вакцинацији.
„То је очигледно универзални проблем, а не само проблем једне земље. Зашто је то тако, не разумем. Али, теорије завере и негативне поруке пролазе очигледно боље него позитивне. Узрок су и друштвене мреже, али и чињеница да људи своје слободе виде у неозбиљним ставовима“, закључио је председник Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала