- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Српска црква издржала цетињско искушење, шта је следеће? I Спутњик интервју

Пратите нас
После устоличења новог митрополита-црногорско приморског Јоаникија у Цетињском манастиру сви актери црногорске политичке сцене али и СПЦ извлаче поуке за себе.
Патријарх Порфирије констатује да митрополит Јоаникије долази на трон у тешка времена, али да ма колико су тешка времена и искушења довољна је благодат Божија. Председник Мило Ђукановић сматра дотле да је ово Пирова победа Цркве, док премијер Здравко Кривокапић поручује да је држава одбрањена, а на томе му честита председник Србије Александар Вучић.
Шта следи после цетињског искушења за СПЦ и Црну Гору? Да ли је успешна интронизација Јоаникија шанса за зближавање чланица владајуће коалиције у Подгорици? Може ли митрополит Јоаникије бити мост и ка бољим односима Србије и Црне Горе? Зашто су се западни центри моћи огласили с позивима на мир и толеранцију тек кад је устоличење завршено?
Ово су нека од питања о којима смо у емисији Спутњик интервју разговарали са професором Факултета политичких наука Чаславом Копривицом.
Емисију уређује и води Татјана Трикић а можете је слушати на таласима Радија Студио Б и гледати на порталу Спутњика Србија.
Спутњик интервју Часлав Копривица, 5. 9. 2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала