- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пуч „заробио“ фудбалера Партизана, а легенда сведочи: „Рафали – по цео дан!“ /видео/

© AFP 2023 / CELLOU BINANIПуч у Гвинеји
Пуч у Гвинеји - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
Пратите нас
Пуч у Гвинеји затекао је фудбалере те државе и Марока у незавидној ситуацији и довео практично до стања заробљености. Играч београдског Партизана Сејдуба Сума не може да напусти матичну државу, док је селектор Марока Вахид Халихоџић изјавио да је чуо рафале.
Државни удар је извела група припадника специјалних војних снага, ухапсили су председника Гвинеје Алфу Кондеа и преузели власт.
Војни извор је рекао да је једини мост који повезује копно са насељем у коме се налази већина министарстава и председничка палата затворен и да га чувају наоружани људи.
Меч квалификација за Светско првенство између Гвинеје и Марока је требало да буде одигран у понедељак од 18.00 на стадиону у Конакрију, али до тога неће доћи због опсадног стања у држави.
Такве околности су затекле Сејдубу Суму, који је остао затворен у хотелу заједно са саиграчима.
„Клуб је у контакту са Сумом и он је на сигурном. Налази се у хотелу са својом националном селекцијом, али за сада не зна када ће се вратити у Београд, јер је авио-саобраћај обустављен. Нико не може да уђе ни изађе из земље. Свакако ћемо бити у сталном контакту са њим“, поручили су из Партизана.
Сумина екипа је требало да се састане са тимом на чијем челу је легендарни тренер Вахид Халилоџић, који је пренео своје утиске.
„По цео дан слушамо рафале, видео сам војнике који трче по улицама“, навео је Халихоџић.
Поводом дешавања се огласила и ФИФА, наводећи да је утакмица званично одложена и да ће накнадни термин, као и датум одигравања, бити објављен накнадно.
Полиција у Гвинеји  - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
СВЕТ
Државни удар у Гвинеји, ухапшен председник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала