Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шеклер: Увео бих ковид-пропуснице

© REUTERS / LINDSEY WASSONПотврда о примљеној вакцини
Потврда о примљеној вакцини - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
Пратите нас
Вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер заложио се данас за увођење ковид-пропусница, истичући да је ту меру требало увести много раније.
Он каже да би, ако бројеви новооболелих наставе да расту, увео ковид-пропуснице, тако да они који су прележали ковид 19 или су тестирани могу да уђу било где.
По његовом мишљењу, то је једина мера која треба да се поштује и спроводи, с обзиром на то да су главна жаришта препуне спортске сале без икаквих епидемиолошких мера, као и велика весеља, преноси Танјуг.

„Не можете да пустите да на утакмици зато што игра репрезентација буде 20.000 људи и да је све једно ко је дошао и како је ушао. Ушли би навијачи по неким принципима, да на тај начин промовишемо ковид-пропуснице и покажеш на делу да то може“, рекао је Шеклер за РТС.

Навео је да је у Србији вакцинисано 50 одсто становника и упозорио да „никада неће бити нормална ситуација ако овако наставимо да се понашамо“.
„Повећава се број хоспитализованих, често ћете чути – види Израел дају трећу дозу, шта им вреди то. Растерећен је здравствени систем, нема умрлих – наша идеја није да се нико не разболи него да што мање људи буде у ризику за сопствени живот или да изгуби живот“, објаснио је Шеклер.
Предраг Кон - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Кон: Ковид пропуснице су противуставне, учинили смо све што је до нас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала