- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Дончић са наргилом и весели Јокић? Опустите се...“

© Фото : ФИБАСловеначки кошаркаш Лука Дончић
Словеначки кошаркаш Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
Пратите нас
Никола Јокић и Лука Дончић искористили су лето да се одморе од напорне сезоне у НБА, те су у јавност брзо испливале слике и видео снимци са провода српског и словеначког кошаркаша.
Медији са ових простора, али посебно амерички, искористили су тај матиријал како би изазвали реакцију код навијача – и успели су.
Једни су их подржавали јер нема ништа лоше у томе што су период одмора искористили за – одмор – док су други критиковали са аргументима како најбољи кошаркаши света не би требало то себи да допусте.
О чему се тачно ради говорио је Стефан Нанев, момак из Македоније који на Јутјубу има више од пола милиона пратиоца.
Никола Јокић у августу је снимљен како, вероватно, пијан хода улицом, а неколико недеља касније појавиле су се слике Луке Дончића који на одмору у Грчкој одмара са наргилом у руци.
У исто време амерички кошаркашки константно каче видео снимке на друштвене мреже, како се напорно спремају за нову сезону, те су се поједини нашли да критикују српског и словеначког кошаркаша.
„Пре него што уђемо у анализу тренинга НБА играча између сезона, што ми је увек смешно да коментаришемо, требало би рећи како су Лука Дончић и Никола Јокић потпуно заслужили одмор – и просто ми је невероватно да браним кошаркаше који на одмору – одмарају“, кренео је Стефан чији се канал на Јутјубу зове „Heat Check“.
„Дончић је имао напорну сезону у којој је водио Далас до плеј-офа, а затим је играо за репрезентацију Словеније са којом је стигао до полуфинала Олимпијских игара. Са друге стране Никола Јокић иза себе има МВП сезону. Тачка. Ту не треба ништа да објашњавам. Да ли мислите да је после сезоне у којој је доминирао и освојио МВП, одједном престао да мари за кошарку? Наравно да не. И, убеђен сам да ово није први пут да је био пијан. Нити му је последњи. Тако да, опустите се“.
Стефан је овде потпуно у праву и, иако је то многима јасно, некима је потребно нацртати, баш као што је то урадио момак из Македоније.
У наставку видео „Heat Check“ бавио се самим тренинзима НБА кошаркаша, који су из лета у лето све смешнији јер многи то што представе да раде, касније у току сезоне не имплементирају.
Тако рецимо Бен Симонс погађа тројке из дриблинга, шутеве са полудистанце, стекнете утисак да је коначно унапредио шут, међутим, када крене сезона то опет буде онај стари Симонс ком се кошаркаши одмачињу три метра и изазивају да шутне јер знају да ће у 80 одсто покушаја промашити.
„Оно што желим да вам кажем јесте да не судите о кошаркашима на основу једне слике или једног снимка. Подржавам то што кошаркаши стреме да буду најбољи, као и ја у креирању свог садржаја, али сви, па тако и ваши омиљени играчи, узму две-три недеље одмора“.
Лепо речено, то што Јокић и Дончић не каче видео снимке како напорно тренирају за наредну сезону, не значи да то и не ради.
Штавише, пре неколико дана осванула је слика српског кошаркаша са базена, коју је објавила новинарка из Денвера, и могло је да се види да се Јокић налази у никад бољој форми.
Навијачи шокирани Јокићевим изгледом – „да ли је ово филтер?“ /фото/
Богдановић за Спутњик: Критикујем систем – због Србије /видео
Србија добила противнике у квалификацијама за Мундобаскет!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала