- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Београд: Од данас забрањена музика у баштама после 22 сата

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICЈош остају затворени тржни центри, као и кафићи и ресторани који немају башту.
Још остају затворени тржни центри, као и кафићи и ресторани који немају башту. - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
На основу одлуке донете на седници Скупштине града Београда, од данас сви угоститељски објекти могу да емитују музику у баштама радним даном до 22 сата, а петком и суботом до 23 сата, подсетио је заменик градоначелника Горан Весић.
Прецизирао је да ресторани могу да емитују музику унутар објекта, али да она мора да буде прилагођена тако да се не чује у башти.
На тај начин ће се, истакао је Весић, заштитити десетине хиљада људи који су изложени малтретирању од стране угоститеља.
Весић је образложио да ова одлука важи за читав град, осим за три зоне које обухватају Скадарлију, Аду Циганлију и приобаље.
На те зоне, које су важне за туризам града, примењиваће се нови Закон о буци који је у процедури, рекао је Весић и навео да тај закон Граду даје веома широка овлашћења.
"То значи да ће сваки наш комунални милиционар имати мерач буке којим ће на лицу места утврђивати ниво буке и моћи ће одмах да затвори објекат, да одузме средство са кога се емитује бука, а казне су врло ригорозне", истакао је Весић гостујући на Пинку, наводи се у саопштењу Градске управе.
Свим угоститељима је поручио да поштују донету одлуку и додао да надлежни обилазе све ресторане на територији града који емитују музику и упозоравају власнике ресторана на ригорозне казне.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала