- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Београдски зоолошки врт постао богатији за још једну принову – бебу нилског коња /фото, видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПринова у Бео Зоо Врту - беба нилског коња
Принова у Бео Зоо Врту - беба нилског коња - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
Београдски „Врт добре наде“ постао је богатији за још једног становника. Пар нилских коња је добио принову, бебу тешку више од 50 килограма, али се још увек не зна да ли је дечак или девојчица.
Беба нилског коња је, по речима биолога Кристијана Оварија, дошла на свет пре две седмице и за запослене није представљала изненађење, а ветеринари су будно пратили целу трудноћу и порођај.
„Долазак на свет бебе ниског коња није нам представљало изненађење, али нас је пријатно изненадило то да је све протекло у најбољем реду, без икаквог инцидента. Ми смо одмах после порођаја превентивно одвојили тату. Обзиром да одрасли мужјак тежи више од 1.500 килограма, а женка око 1.300, младунче је у односу на њих како кажу 'шака ничега' и његова безбедност нам је на првом месту“, објашњава биолог Овари.
Кад смо већ код безбедности бебе, поносна мама Јулка се врло заштитнички односи према младунчету не допуштајући никоме да му приђе, па је стога пол малишана још увек непознат.
„Испочетка га је скривала од свих, јер су бебе јако рањиве, али како време пролази, све више времена проводи изван воде, на радост посетилаца. Младунче већину времена дрема на мамином носу, прибијено уз зид базена, чиме га штити да не склизне у дубину, пошто су нилски коњи непливачи“.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПоносна мама Јулка се врло заштитнички односи према младунчету не допуштајући никоме да му приђе
Принова у Бео Зоо Врту - беба нилског коња - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Поносна мама Јулка се врло заштитнички односи према младунчету не допуштајући никоме да му приђе
Он наглашава да су нилски коњи, иако делују као доброћудна створења, заправо врло агресивне и опасне животиње које годишње убију више људи него што то ураде тигрови у Индији, или ајкуле у океанима.
Међутим, гледајући „слатки „призор маме и бебе како уживају на септембарском сунцу, тешко нам је да поверујемо у то.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПринова у Бео Зоо Врту - беба нилског коња
Принова у Бео Зоо Врту - беба нилског коња - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Принова у Бео Зоо Врту - беба нилског коња
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала