Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева и Орбан председавају заједничкој седници влада

© Фото : Kancelarija za saradnju s medijimaПремијер Мађарске Викотр Орбан и премијерка Србије Ана Брнабић
Премијер Мађарске Викотр Орбан и премијерка Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
Чланови Владе Србије, предвођени премијерком Аном Брнабић, допутовали су у званичну посету Мађарској, током које ће бити одржана заједничка седница двеју влада и потписан споразум о стратешком партнерству.
Премијерку Ану Брнабић и министре на аеродрому у Будимпешти дочекао је министар финансија Мађарске Михаљ Варга, а премијер Виктор Орбан вечерас ће у част делегације Србије приредити радну вечеру, саопштено је на сајту Владе.
Планиран је и низ билатералних састанака, а један од њих имаће и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић са министром иностраних послова Мађарске Петером Сијартом.
Тема тог састанка биће ситуација у региону, спровођење реформи у склопу процеса европских интеграција, као и годишњи план техничко-експертске помоћи Мађарске у процесу приступања Србије Европској унији.
Сутра је на дневном реду састанак Брнабићеве и Орбана, а потом потписивање споразума о стратешком партнерству две суседне земље.
Посета чланова Владе Србије Будимпешти завршиће се сутра после подне заједничком конференцијом за новинаре Орбана и Брнабићеве, на којој ће изнети детаље споразума и оцене састанка, преноси РТС.
Виктор Орбан на Бледу - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
РЕГИОН
Орбан са Бледа послао јаку поруку: Србија потребнија нама, него ми њој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала