- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ Русије: Украјинска обавештајна служба организовала експлозију на кримском гасоводу

© ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаФСБ Русије
ФСБ Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
Украјинска обавештајна служба организовала је саботажу на гасоводу на Криму која се догодила 23. августа ове године, саопштила је прес-служба Федералне службе безбедности Русије.
„Утврђено је да је саботажу организовала територијална јединица Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине у граду Херсону – такозвана оперативна служба 'Таврија' уз учешће 'Меџлис кримско-татарског народа' (екстремистичка организација забрањена у Русији)“, наводи се у саопштењу.
Како је прецизирано, 4. септембра ове године припадници ФСБ Русије ухапсили су становнике Крима – посредника, заменика председника „Меџлиса“ Наримана Џелалова и директне извршиоце саботаже Аса и Азиза Ахметова.
Додаје се да је по налогу једног од лидера забрањене организације „Меџлис“ у јуну извршиоци путовали у Украјину где су их обучавали за рад са експлозивима. Украјинска војна обавештајна служба обећала им је око 2.000 долара за обављену саботажу. Експлозив је у јуну достављен на Крим.
Раније је прес-служба Министарства унутрашњих послова на Криму саопштила да су непознате особе 23. августа оштетиле гасовод у брдском делу региона, одакле се снабдевају села Перевално, као и војна јединица. Штета је поправљена и гасовод је поново почео са радом наредног дана. Јуче је суд ухапсио четворо осумњичених за саботажу на гасоводу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала