- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски посланик: Понашање ЕП у вези са изборима за Думу – мешање у наше унутрашње ствари

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
Европски парламент се спрема да средином септембра размотри извештај с препоруком европским властима да не признају легитимитет избора за Думу и пре њиховог одржавања, а тако нешто може се окарактерисати само као мешање у унутрашње послове Русије, каже шеф Одбора Думе за међународна питања Леонид Слуцки.
Слуцки наводи да се ради о извештају Одбора ЕП за иностране послове и да ће бити на дневом реду 14. септембра у оквиру јесењег заседања парламента.

„Разматрање је превиђено за 14. септембар, тј. три дана пре почетка гласања у Русији! Очигледно да их не брине баш много ситуација у којој је редослед ствари наопак, они су спремни да унапред дају оцене и то без икаквих закључака мониторинг мисија“, написао је Слуцки на свом Телеграм каналу.

Према његовом мишљењу, позиве да се не призна легитимитет новог сазива Думе треба тумачити искључиво као мешање у унутрашња питања Русије.
„Али, ми нећемо допустити да било које спољне силе врше утицај на изборе или да покушавају да спекулишу на тој основи“, истакао је Слуцки.
Он је додао да Русија има право да рачуна на оцене које су независне од русофобног курса колективног Запада и објективне јер се изборна кампања спроводи по свим демократским стандардима, транспарентно и поштено.
Избори се одржавају од 17-19. септембра.
Бира се сазив Думе у наредних пет година.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Лавров: Запад покушава да створи појас нестабилности око Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала