- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер је фаворит за легенду, а Ђоковић има „један услов“

© AP Photo / Seth WenigНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
Пратите нас
Род Лејвер, некадашњи аустралијски тенисер рекао је да ће пружити руку Новаку Ђоковићу уколико освоји УС опен и тако буде први тенисер од 1969. године који је дошао до календарског Гренд слема.
Чувени Лејвер једини је човек у историји тениса који је освојио сва четири Гренд слема у истој години, али му је за петама Ђоковић коме ове сезоне фали само титула са УС опена.
Како се Новак ближи новом, историјском пехару, Лејвер би могао да буде све мање уверен у своје тврдње да је Роџер Федерер најбољи тенисер свих времена.
Аустралијанац је рекао да ће честитати Ђоковићу на календарском Гренд слему, уколико он успе да дође до њега.
„Пружићу му руку – ако успе да освоји сва четири слема у години. Биће ми драго ако постане део клуба“, рекао је Род Лејвер који није толико уверен у то да Новак ове сезоне може да историје.
Иако Аустралијанцу неће бити тешко да честита Новаку, то неће променити његов поглед на то ко је најбољи тенисер свих времена.
Још раније је Лејвер говорио о томе да Новак јесте „претња“ и да је на њега потребно обратити пажњу, али за њега круна очито остаје код Швајцарца.
„Многи мисле, као и ја да је Федерер најбољи тенисер у историји. Али, Новак постепено гради учинак, треба да се обрати пажња на његову каријеру. Ипак припада групи најбољих играча“, објаснио је у ранијем интервјуу за шпанске медије Аустралијанац.
Иако Новак иза себе има невероватно успешну сезону у којој је дошао до три Гренд слем титуле, Роџер је тај који је пре три године био укључен уз оснивање „Лејвер Купа“ који носи име управо по тениској легенди.
Јасно је да између њих постоји велико поштовање, али бројеви ће на крају рећи ко је написао историју.
Уколико Новак освоји трофеј на УС опену то ће у његовој богатој каријери бити 21. Гренд слем пехар. Тиме би иза себе Ђоковић оставио Рафаела Надала и Роџера Федерера који имају по 20.
Упитно је колико ће Федерер моћи да запрети Ђоковићу након што се врати на терен, с обзиром да је играо далеко испод просека за свој ниво игре током целе сезоне, па се касније и повукао због треће операције колена.
Иначе, Новак Ђоковић у ноћи између среде и четвртка (02.30) игра против Матеа Беретинија меч четвртфинала УС опена, те будите уз Спутњик који ће уживо испратити дуел српског и италијанског тенисера.
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СПОРТ
"Када не играм, гледам Новакове мечеве јер уживам"
Новак Ђоковић и Маријан Вајда - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СПОРТ
Ђоковић пуца од смеха, а Вајда као на вашару: „Напред, напред! Није добро, мораћемо поново!“ /видео/
Новак Ђоковић и Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СПОРТ
Италијани имају „нешто“ за Ђоковића: „Могло би да буде корисно“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала