- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Порески саветник „причао“ сам са собом 55 сати телефоном да би избегао посао

CC0 / Pixabay / Мобилни телефон
Мобилни телефон - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
Пратите нас
Шведски порески саветник „разговарао“ је са службеног телефона са својим приватним телефоном 55 сати, све док га надређени нису разоткрили. То је радио да би избегао свакодневне радне обавезе, а оставио је утисак да је силно заузет.
„Уместо да преузима позиве корисника, Андреас је назвао свој број телефона, што је резултирало сигналом „заузећа“ у систему, па је долазне позиве преузимао неко други“, стоји у дисциплинском извештају шведске пореске управе који је прибавио АФП.
Тај 28-годишњи Швеђанин, којем сад прети отказ, од марта до маја је самог себе назвао 32 пута и „разговарао“ 55 сати, што је седам дана ефективног рада у два месеца, стоји у извештају пореске управе те се додаје да су „неки од тих позива понекад трајали сатима“.
Андреас је на радном месту у пореској управи био запослен од маја 2020. године, али због пандемије је од јануара 2021. радио од куће.
У априлу је, међутим, један од његових надређених приметио да телефонира необично дуго у поређењу са просечним потребама посла.
Кад је позван на разговор с надређенима, признао је шта је чинио, иако је интерна истрага показала да је исто поновио још четири пута након споменутог разговора, а кад су га шефови поновно позвали на разговор у мају одговорио им је да му је мотивација за рад „изузетно ниска“, преноси Индекс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала