- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Драматично упозорење министарке финансија: Први пут у историји Америка може да остане без новца

© Sputnik / Михаил Кутузов / Уђи у базу фотографијаДолари
Долари - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
Пратите нас
Америчка влада могла би да остане без новца за сервисирање обавеза, рекла је министарка финансија Џенет Јелен, понављајући упозорење да би ускоро могле да буду исцрпљене све ванредне мере донете како би се прикупио новац.
„С обзиром на неизвесност, министарство финансија не може да одреди колико дуго ће ванредне мере моћи да потрају. На основу најновијих информација, најизвесније је да би новац и ванредне мере могле да буду исцрпљене током октобра“, рекла је Јелен у писму Ненси Пелоси, председавајућој Представничког дома Конгреса.
Јелен је у августу саопштила да министарство финансија у потпуности или делимично престаје да финансира неке од државних фондова, међу којима су пензиони и фондови за особе са инвалидитетом, како би ослободило новац за финансирање дугова.
Она је затражила да се подигне граница задуживања, што је у Конгресу предмет спора демократа, који то подржавају, и републиканаца, који се противе, преносе амерички медији.
„Једном кад све могуће мере и готовина не буду били доступни, односно када буду потпуно исцрпљени, Сједињене Америчке Државе неће моћи да испуне обавезе по први пут у својој историји“, написала је Јелен.
Долари - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
ЕКОНОМИЈА
Може ли се Америка ослободити зависности од “лаког новца”
Долар и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Притисак инфлације: Шта брине Америку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала