- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски може доћи у Москву на састанак с Путином

© REUTERS / GLEB GARANICHПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски мораће да пристане на састанак са руским лидером Владимиром Путином на Криму или у Москви, сматра бивши посланик Врховне раде Евгеније Мурајев телевизији "НАШ".

"Ако је Зеленски раније и бирао где може бити одржан састанак, сада је то питање. Састанак ће највероватније бити одржан у Москви… Може бити и на Криму", рекао је Мурајев.

На питање водитеља, да ли би састанак могао бити одржан у Минску, бивши посланик Врховне раде навео је да, иако је вероватност мала, она ипак постоји.
"И Белорусија би за Зеленског била понижавајућа, након тога што је украјинска власт на дипломатском нивоу урадила са Белорусијом, са Лукашенком", додао је он.
Мурајев је објаснио да је Украјина више заинтересована за састанак Зеленског и Путина. По мишљењу Мурајева, самит са руским лидером је од круцијалног значаја за Кијев због решавања кризе у Донбасу, транзита гаса и тешког економског стања у земљи.
У недељу је шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба саопштио да је Зеленски спреман да се састане са Путином, након чега је Москва објавила да Кијев избегава контакте са Москвом по овом питању. Сам Путин је изјавио да је ситуација у односима Русије и Украјине ненормална и неприродна и изразио наду да ће се односи побољшати, "што пре, то боље".
Председници Украјине и САД, Владимир Зеленски и Џозеф Бајден током састанка у Белој кући - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
СВЕТ
Зеленски: САД спремне да уведу санкције „Северном току 2“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала