- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Ко са запада потпирује немире у Црној Гори? | Од четвртка до четвртка

Пратите нас
Устоличење митрополита црногорско приморског Јоаникија обављено је на Цетињу уз велике мере безбедности али и политичке тензије и буку у друштву која се још увек није стишала. Кристијан Шмит је у Београду разговарао са патријархом СПЦ Порфиријем и председником Србије, а у Бриселу је пропала последња рунда дијалога.
О овим темама у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“ разговарамо са правником, писцем и доктором културолошких наука Јованом Јањићем.
На Цетињу je у суботу и недељу дошло до сукоба противника устоличења митрополита СПЦ и полиције али се права драма одвијала и у згради Владе Црне Горе. Нашег саговорника ћемо питати са каквим информацијама он располаже? Да ли је икада устоличење митрополита СПЦ обављено под овако великим безбедносним ризицима? Могу ли се догађаји на Цетињу окарактерисати као покушаји терористичких акција и да ли иза њих стоје глобалистичке снаге? Да ли су догађаји у Црној Гори су копија антицрквених погрома у Украјини, које су организовале националистичке снаге? Очекује ли немире у Беранама на устоличењу новоизабраног епископа будимљанско-никшићког Методија које је заказано за 26. септембар у манастиру Ђурђеви Ступови? Да ли Шмитова посета Београду може да утиче да он повуче Инцкову одлуку о наметању измена кривичног закона БиХ? Шта Србија губи, а шта добија престанком преговора Београда и Приштине?
Емисију води и уређује Наташа Милосављевић.
Ко са запада потпирује немире у Црној Гори? | Од четвртка до четвртка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала