- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ново тениско чудо – срушила је Украјинку и стала уз раме Рускињи: „Она осваја свет!“

© AFP 2023 / ELSAЛејла Фернандес
Лејла Фернандес - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
Лејла Фернандес, канадска тенисерка, постала је најмлађа полуфиналисткиња УС опена после Марије Шарапове, након победе против Елине Свитолине
Тинејџерка Лејла Фернандес наставила је да фасцинира љубитеље белог спорта својим партијама на УС опен.
Млада Лејла победом над Елином Свитолином, украјинском тенисерком, резултатом 6:3, 3:6, 7:5, постала је најмлађа полуфиналисткиња Гренд слема у Сједињеним Америчким Државама после Марије Шарапове, бивше руске тенисерке.
Шарапова је запањила свет када је 2005. године са само 18 година ушла у полуфинале УС опена, а 16 година касније Рускиња је добила наследницу, и то какву.
Лејла је 6. септембра напунила 19 година,а на свом бајковитом путу у Њујорку савладала је чак две некада најбоље тенисерке света које су и даља на врху пирамиде у белом спорту.
Фернандес је победила Наоми Осаку, јапанску тенисерку која је била једна од фавориткиња за освајање трофеја.
Затим се Лејла помучила, али направила нови подвиг победом над Анђелик Кербер, такође бившом најбољом тенисером света која је тренутно 17. На листи.
Тако је стигла до Украјинке Свитолине којој је релативно лако узела први сет. Елина је у другој деоници играла знатно боље, међутим деловало је да млада Лејла чува у џепу тајно оружје.
И тако је и било...
Канађанка је ушла спремно у трећи, одлучујући сет где је искусна Свитолина знала да је заустави у преломним тренуцима, али у оном кључном не.
Две тенисерке играле су тај-брејк који је ипак припао младој нади. Публика је била у трансу, свет је гледао нову јунакињу.
Лејла је након меча била одушевљена атмосфером и имала је само речи хвале за своју ривалку, пету тенисерку света.
„Искрено, не знам ни сама како се осећам. Током целог меча била сам некако нервозна. Покушавала сам да урадим оно што ми је тренер рекао. Захваљујући публици, бодрећи ме и навијачи да не одустанем, успела сам да победим“, захвална је млада сензација навијачима.
„Свитолина, она је сјајна, борила се, трчала. Част ми је што сам имала прилике да се суочим са њом“, имала је лепе речи Лејла за противницу.
Да свет није остао имун на нестваран таленат Фернадесове, посведочио је и прослављени кошаркаш Меџик Џонсон који је на свом Твитер налогу објаснио колико је одушевљен игром тинејџерке.
„Ако нисте видели најузбудљивију играчицу на УС опену, 19-годишњу Лејлу Фернандес, заиста сте много пропустили. Она осваја свет“, написао је чувени ас Лос Анђелес Лејкерса.
И заиста она делује као да може да освоји свет, али и трофеј на УС опену. До тога је деле још два меча.
Холгер Руне и Новак Ђоковић – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СПОРТ
Одустао од репрезентације – да би избегао Ђоковића?!
Наоми Осака, Синсинати 2021. - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
СПОРТ
Узнемирујући наступ: Шампионка у сузама најавила крај /видео/
Новак Ђоковић и Маријан Вајда - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СПОРТ
Ђоковић пуца од смеха, а Вајда као на вашару: „Напред, напред! Није добро, мораћемо поново!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала