- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Нешенел интерест“: Русија се спрема за партизански рат против НАТО

© Фото : Министарство одбране Русије / Министерство обороны Российской ФедерацииВојне вежбе Русије, Таџикистана и Узбекистана
Војне вежбе Русије, Таџикистана и Узбекистана - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
Русија и Белорусија се на вежбама „Запад - 2021“ припремају за партизански рат против НАТО, пише новинар америчког „Нешенел интереста“ марк Епископос.
„Конфликт великог обима са Западом у традиционалном смислу није основни циљ тих маневара. Највећи део вежби ће се одвијати у урбаним срединама. По мишљењу стручњака такав избор се може објаснити тиме што се Русија припрема за партизански рат против НАТО“, наводи се у чланку.
Војни експерт Мајкл Кофман претпоставља да ће се маневри састојати из две етапе – прва фаза предвиђа мобилизацију и размештање руских и белоруских снага првих дана потенцијалног упада Америке и њених савезника. У другој фази предвиђено је да Москва примени читав спектар наоружања како би нанела пораз снагама условног непријатеља.
Епископос додаје да су Пољска, Летонија и Украјина изразиле „дубоку забринутост“ за своју безбедност због ових вежби.
Ипак, нема никаквих назнака да би Русија искористила вежбе као покриће за војну интервенцију у суседним земљама, закључује аутор.
Велике стратешке руско-белоруске војне вежбе „Запад 2021“ у којима ће учествовати скоро 200.000 војника, укључујући стране контигенте из земаља ОДКБ, ШОС почињу данас.
Како је саопштено, на полигон „Мулино“ у Нижегородској области стигли су војници из још седам земаља.Подсе
Подсетимо, НАТО је, у светлу предстојећих војних вежби „Запад 2021“, позвао Русију и Белорусију да делују предвидљиво, како би се смањио ризик од инцидената на границама Алијансе.
Руско-белоруске војне вежбе - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
РУСИЈА
Око 200.000 војника, на стотине јединица технике: Почињу стратешке руско-белоруске војне вежбе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала