- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Параолимпијци свечано дочекани у Скупштини града

© Sputnik / Лола ЂорђевићПараолимпијци свечано дочекани у Скупштини града
Параолимпијци свечано дочекани у Скупштини града - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
Параолимпијцима Србије, који су учествовали на Играма у Токију и члановима њихових стручих штабова, приређен је у четвртак свечани дочек у Скупштини града Београда.
Параолимпијце су поздравили градоначелник Зоран Радојичић, помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, амбасадор Европске Уније у Србији Емануеле Жиофре, као и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.
Градоначелник Радојичић истакао је да му је част и задовољство што у Старом двору има прилику да дочека параолимпијце.
„Хвала за све оно што сте радили на Параолимпијским играма, али и за све оно што радите за наш спорт. Хвала на великом успеху који сте постигли, важно је да сте се такмичили“, рекао је Радојичић.
Он је додао да је као лекар имао много ситуација у којима је сарађивао са људима који су имали сличне проблеме као параолимпијци и да зна какав су карактер и колико су јаке личности.
„Ви сте пример човечанству, овој земљи и граду колико човек са чврстим карактером, чврстом жељом и вољом показује праве вредности које људи имају. Без тога не бисте могли ни да учествујете и постигнете ове резултате. Лично сам поносан на вас, а верујем да је и цео Београди и Србија. Хвала вам много и желим вам још успеха“, закључио је Радојичић.
Амбасадор ЕУ Жиофре рекао је да му је задовољство што свој мандат у Србији почиње дочеком параолимпијаца.
„У Токију сте одрадили сјајан посао, а ви сте поред шест медаља имали и личне рекорде. Србија треба да буде поносна на вас. Знам да је делегација ЕУ пођеднако поносна на ваше резултате, као и на то што смо могли да будемо део вашег успеха“, рекао је Жиофре.
Он је додао да су од параолимпијаца сви имали прилику да науче лекцију да кад имате јаку вољу онда можете да постигнете и сјајне резултате.
„Заједнички смо промовисали кампању 'Која је твоја супермоћ' и многи људи су почели да траже своје супермоћи. Наставићемо да будемо уз вас, да вам будемо подршка, поуздан партнер“, поручио је он.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПараолимпијци свечано дочекани у Скупштини града
Параолимпијци свечано дочекани у Скупштини града - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Параолимпијци свечано дочекани у Скупштини града
Председник ПОКС Зоран Мићовић рекао је да је цео тим имао улогу да се бори на ПОИ и да су ове Игре биле посебне из више разлога.
„Ових шест медаља је изузетно велики успех. Захваљујем се свима на подршци и помоћи, министарству и ЕУ. Хвала на лепом дочеку", рекао је Мићовић.
Двоструки освајач злата на ПОИ стрелац Драган Ристић захвалио је на пријему.
„Честитао бих првом мојим колегама на великој борбености и резултатима. Хвала целој Србији, министарству, ПОКС што нам помажу и без њих не бисмо имали резултате. Париз је близу, очекује нас ЕП и СП, трудићемо се да поново донесемо медаље и да се из Париза вратимо са више медаља“, рекао је Ристић.
Помоћник министра Дарко Удовичић честитао је ПОКС на одличаном послу на овим Играма.
„Министарство омладине и спорта ће бити на располагању и у будућности, да заједно будемо још бољи. Захваљујем се делагацији ЕУ што је подржала, урадили су праву ствар. Наши параолимпијци су показали супермоћи и оне су се овог пута зауставиле на броју шест. Шест медаља није мала ствар, поносни смо на њих. Честитам свима“, рекао је Удовичић.
Стонтенисерка Борислава Перић Ранковић, која је са Надом Матић освојила бронзу у екипној конкуренцији, уручила је градоначелнику Радојичићу мајицу са потписима параолимпијаца, док је Матић амбасадору ЕУ уручила такође мајицу, а исти поклон добио је и Удовичић од сребрног стрелца Здравка Савановића.
Трамп се враћа старој љубави и биће у првом реду са микрофоном
Ништа од спектакла са Русијом – Финска изненадила и послала Турску на Србију!
Златна Ивана је краљица светске атлетике!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала