- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Односи Украјине и САД русофобични

© POOL / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
У Русији су помно пратили посету украјинског председника Владимира Зеленског Сједињеним Америчким Државама, будући да у великој мери односи између Кијева и Вашингтона зраче русофобијом и мржњом према Русији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Прво, украјинско-амерички односи би ипак требало да буду суверени односи и то је ствар двеју суверених држава. Али, нажалост, прилично велики део тих односа зрачи таквом русофобијом, бувкално зрачи мржњом према нашој земљи и, наравно, то нас тера да пажљиво пратимо резултате тих контаката који су се догодили у Вашингтону и у другим америчким градовима“, рекао је Песков за „Први канал“.

Испоруке америчког оружја Украјини

Портпарол Кремља је додао да Русија изражава жаљење због проширења испорука америчког наоружања Украјини.
„Сада, нажалост, након неколико година, процес испорука америчког наоружања Украјини постао је уобичајен. И видимо да постоји тенденција да се овај процес прошири, на нашу жалост. Не мислимо да ове испоруке могу да стабилизују ситуацију у смислу унутрашњег украјинског сукоба на југоистоку; напротив, расте опасност да ће присуство овог оружја надражити исте оне усијане главе. И не дај Боже, навешће их на помисао да могу да реше проблем југоистока војним методама“, истакао је Песков.
Он је прецизирао да су прве испоруке почеле пре четири године и да је Русија тада изразила „изузетну забринутост због чињенице да се ради о набавци наоружања које би могло да заврши у рукама управо тих усијаних глава“.
Прочитајте још:
Захарова о америчкој војној помоћи Украјини: Као да дијабетичару дате шећер
Русија оптужује НАТО: Пумпате Украјину оружјем и обучавате војску да знања примени у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала