- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанци држали час фудбала у Приштини, а Косово нису поменули /видео/

© REUTERS / LAURA HASANIФудбалери Шпаније
Фудбалери Шпаније - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
Фудбалери Шпаније рутински су победили селекцију такозваног Косова у Приштини - 2:0 (1:0), а интересантно је да њихов коментатор током преноса није поменуо реч Косово.
Друштвене мреже усијале су се од коментара на рачун поменутог коментатора који је уместо речи Косово, користио синониме попут самопрокламоване државе, или домаће, локалне екипе, тима у плавим дресовима.
Јасно је да је то и те како разбеснело домаћина, али против тога није могао да се избори, као ни против Тореса и екипе на терену, па су Муриђи, Рашица и остали погнуте главе напустили терен.
Голове за „црвену фурију“ постигли су Пабло Форналс у 32. и Феран Торес у 90. минуту.
Иначе, утакмица у Приштини имала је увертиру, па не чуди оно што се догодило, односно начин на који је шпански коментатор преносио квалификациону утакмицу шестог кола Б групе за пласман на Мундијал у Катару 2022. године.
Пабло Сарабија је на конференцији пред меч такође одбио да изговори реч Косово, већ је такође користио синоним домаћи тим.
Подсетимо, Шпанија не признаје независност Косова и због тога је већ била на удару, и Фудбалски савез је у неколико наврата био суочен са притисцима и могућим казнама јер је хтео да одустане од дуела са тзв. селекцијом Косова.
Ипак, ни навијачи из Приштине на крају нису остали дужни Шпанцима, већ су док је интонирана гостујућа химна подигли су велику косовску заставу.
„Добро дошли у Републику Косово“, била је порука коју су домаће присталице послале фудбалерима и стручном штабу Шпаније.
У сваком случају, остаће упамћено да је Шпанија у Приштини славила победу, а да реч Косово није употребила.
Изабраници Луиса Енрикеа су лидери Групе Б са 13 бодова, док је тзв. Косово на претпоследњој позицији са четири освојена бода из пет одиграних утакмица.
Последња је Грузија која има само бод.
Није грех славно погинути
Србија је налетела на зид – стар свега 19 година
Крај драме: Фудбалер евакуисан – преко Енглеске до Србије /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала