- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Теслина“ продаја возила произведених у Кини скочила 275 одсто

© AP Photo / Chuck BurtonЕлектрични аутомобил Тесла пуни се на станици у Шарлоту.
Електрични аутомобил Тесла пуни се на станици у Шарлоту. - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
Компанија „Тесла“ је знатно повећала производњу и извоз електричних возила произведених у Кини и забележила прошлог месеца нови рекорд свих времена, према подацима Кинеског удружења индустрије путничких аутомобила (ЦПЦА).
Укупан обим продаје „Теслиних“ возила је у августу, како преноси Раша тудеј, наводно порастао за 275 посто у односу на исти месец прошле године на 44.264 јединица, укључујући 31.379 извезених аутомобила. У поређењу са јулом, продаје је у августу била већа за 29 процената.
Истовремено, компанија је повећала прошлог месеца продају и на кинеском тржишту на 12.885 возила у односу на 8.621 комада, колико је продато у јулу. Релативно низак ниво продаје у Кини приписује се фокусираности компаније на извоз.
„Тесла“ је у јулу представио јефтинији модел Y, краћег домета, произведен у Кини. Нижа цена чини то возило подобним за добијање државних субвенција, што додатно обара његову цену на 42.600 долара, тако да је за скоро 20 посто јефтинији од модела Y дужег домета.
Раније ове године, „Тесла“ је најавио да ће своју гига-фабрику у Шангају претворити у водећи аутомобилски извозни центар, преноси Танјуг.
Тесла електрични аутомобил - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
"Тесла" повлачи скоро 300.000 аутомобила из Кине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала