- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Не можемо се поуздати у западне партнере, зато треба да се осигурамо

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Сергеј Лавров
Министар спољних послова Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
Пратите нас
Запад се одлучио на заоштравање односа са Русијом без преседана и Москва сада није и не може бити уверена у поузданост западних партнера, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Главни задатак је, додао је он, осигурати независност земље у кључним областима.
Он је подсетио да се против Русије уводе санкције без преседана и користе други елементи нелојалне конкуренције, да Запад покушава да закочи развој Русије.
„При томе ми никако не упадамо у аутократију, самоизолацију, конфронтацију, отворени смо за сарадњу са сваким ко жели да сарађује на равноправној бази, без било каквих ултиматума, диктата већ на бази дипломатије, искуства тражења компромиса, баланса интереса“, навео је Лавров на форуму савременог новинарства „Читава Русија 2021“.
Ако Запад буде спреман за тако нешто, колико сутра ћемо обновити односе на бази узајамне користи, додао је руски министар.
„Али, у овом тренутку ми нисмо и не можемо бити уверени у поузданост наших партнера и, наравно, треба да се осигурамо, остајући отворени према свету, али да од тог света не зависимо у кључним, критичним областима живота и развоја“, истакао је Лавров.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала