- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин на опроштају од руског министра који је погинуо на Арктику /видео/

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаОпроштај са министром Евгенијем Зиничевом
Опроштај са министром Евгенијем Зиничевом - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
Пратите нас
У Москви је у току опроштај са министром за ванредне ситуације Евгенијем Зиничевом, који је погинуо на службеној дужности на Арктику. На церемонију је стигао и руски председник Владимир Путин.
Како је рекао, смрт Зиничева за њега представља лични губитак. Руски лидер је јуче постхумно одликовао страдалог министра медаљом „Херој Русије“.
Након церемоније, ковчег са телом министра превешће у Санкт Петербург где ће Зиничев бити сахрањен.
Подсетимо, министар за ванредне ситуације Русије Евгеније Зиничев трагично је страдао спасавајући живот режисера Александра Мељника на међуресорним вежбама у Нориљску.
Рођен је 18. августа 1966. године у данашњем Санкт Петербургу. Завршио је економски факултет и Факултет за финансије и кредите на Институту за бизнис и права у Санкт Петербургу. Стручну преквалификацију је обавио 2013. године на Војној академији Генералштаба Оружаних снага Русије 2013. године.
Од 1984. до 1986. служио је у Оружаним снагама СССР у Северној флоти. Од 1987. до 2015. радио је у органима државне безбедности СССР, затим Русије. Кратко је био вршилац дужности губернатора Калињинградске области. У новембру 2016. године је именован на дужност заменика директора ФСБ Русије, а 2018. је указом председника Русије Зиничев дошао на чело Министарства за ванредне ситуације. У децембру прошле године је добио звање генерала армије. Био је и члан Савета безбедности Русије и члан Поморског колегијума при Влади Русије.
Министар за ванредне ситуације Евгеније Зиничев који је погинуо на Арктику - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
РУСИЈА
Херој Русије који није остављао људе у невољи: По чему ће памтити трагично настрадалог министра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала