- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вујошевић: Звезда је направила ратнички тим, Петрушев је погрешио

© Sputnik / Маша РадовићБивши тренер КК Партизан Душко Вујошевић
Бивши тренер КК Партизан Душко Вујошевић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
Пратите нас
Душко Вујошевић, прослављени српски тренер, рекао је да је Филип Петрушев погрешио што је уместо Партизана изабрао да пређе у Анадолу Ефес.
Вујошевић, најтрофејнији тренер у историји Партизана, поздравио је потез Жељка Обрадовића да се врати у српску кошарку (Партизан), али је исто тако рекао да је потребно време.
Такође, прослављени српски тренер дотакао се кратко и Црвене звезде за коју каже да је окупила добар, ратнички тим, али и да ће екипи фалити Лендри Ноко – прошлогодишњи центар
„Наравно да навијам за Партизан, мислим да и њима исто треба центар. Типовали су на Петрушева, Звезда је исто имала велику интерес за њега... Мислим да је Петрушев погрешио (што није прешао у Партизан), али има и до менаџера, пошто су и Звезда и Партизан имали интереса. Онда је одлучено да оде на треће место и да се помало замери и једним и другима, а не пуно једном од та два клуба“, рекао је Вујошевић у емисији „Међу нама“ на ТВ Нова.
© Фото : АБА лига/Мега Сокербет/Ивица ВеселиновФилип Петрушев, кошаркаш Меге
Филип Петрушев, кошаркаш Меге  - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
Филип Петрушев, кошаркаш Меге
Филип Петрушев иза себе има једну од најдоминантнијих сезона у историји АБА лиге, али није имао среће на НБА драфту, те га је изабрала екипа којој у овом тренутку није потребан центар – Филаделфија 76ерс.
Сиксерси у саставу имају Џоела Ембида и Андреа Драмонда, па Петрушев не би имао простора и због тога се вратио у Европу.
Петрушев се није вратио у Европу да би овде и остао, пошто је циљ да заигра у НБА, и због тога, наводно, није желео да прихвати вишегодишње уговоре, а такође ни Партизан, наводно, није желео да га доведе на само годину дана.
Због тога је одлука пала на Анадолу Ефес, актуелни шампион Европе, са којим је потписао једногодишњи уговор.
Циљ је да следећег лета покуша да дође до НБА уговора, а и не само то, већ да се избори и за минутажу и већу улогу у некој екипи из САД.
Песничка комуникација, „провокације“ и ратничка одбрана – како је Југославија покорила Европу
Две деценије од Пеђиних 30 поена Шпанцима
Пешић близу клупе Србије, али...: „Ми у Пироту кажемо – немају си другу работу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала