- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Отац Румун, мајка Кинескиња, а она Британка – и играће финале!

© AP Photo / Elise AmendolaЕма Радукану – УС опен 2021
Ема Радукану – УС опен 2021 - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
Пратите нас
Ема Радукану, тинејџерка из Велике Британије, играће финале УС опена, пошто је победила грчку тенисерку Марију Сакари у два сета – 6:1, 6:4.
Талентована тенисерка, уз Лејлу Фернандез, највеће је изненађење овогодишњег Отвореног првенства САД, пошто је дошла до, прво четири најбоље у Њујорку, чиме је постала прва квалификанткиња у историји УС опена која је прошла у полуфинале, а затим и великог финала.
Радукану, тренутно 150. тенисерка света, рођена је 2002. године и прича је број један у Америци, јер, не само да је путем квалификација дошла до главног жреба, већ није изгубила ниједан сет.
Редом су падале Стефани Вогел, Шуаи Жанг, Сара Сорибес Тормо, Шелби Роџерс, Белинда Бенчић и на крају Марија Сакари.
Шест мечева, 12 сетова, нула изгубљених – импресиван податак.
До полуфинала елиминисала је тенисерку (Шелби Роџерс) која је победила прву тенисерку света Ешли Барти, а затим је у четвртфиналу била боља и од актуелне олимпијске шампионке.
Све то ради јако доминантно, те јој ни у полуфиналу Марија Сакари није била тежи ривал и за само 85 минута прошла је у велико финале.
Радукану је, без сумње, звезда у настајању, а занимљиво је погледати њено порекло, пошто је јасно да по имену и презимену није сто одсто Британка.
Отац Еме је Румун, мајка је Кинескиња, а она је рођена у Канади, док је одрасла у Лондону. Живописно.
Заједно са родитељима преселила се у Лондон када је имала две године и одрасла је у Великој Британији под чијом заставом и игра на ВТА туру.
У професионалне воде ушла је са 16 година, а ове је направила највећи помак. На Вимблдону је дошла до осмине финала, а на УС опен до највећег успеха у каријери.
На следећој ВТА листи очекује је велики помака, те је минимум очекује је 31. позиција, а уколико освоји биће 23. тенисерка света.
Велико финале између тинејџерка, Радукану и Фернандез, на програму је у суботу у 22 часа.
Федерер је фаворит за легенду, а Ђоковић има „један услов“
Тужан крај бајке младог аса: „Нисам могао да издржим“ /видео/
Пусте жеље Матса Виландера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала