- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Случај „тоалет“ – објављена и статистика којој се нико није надао

© AFP 2023 / TIMOTHY A. CLARYСтефанос Циципас
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
Пратите нас
Светски тенис је доживео тектонски поремећај потпуно бизарном афером коју је креирао Стефанос Циципас, грчки тенисер, а ствари су отишле толико далеко да је „уведен“ нови статистички параметар – време проведено у тоалету.
Стефанос Циципас је изазвао скандал у дуелу са Александром Зверевим на турниру Синсинати, пошто се пауза на коју има право одужила, а чак су се појавили и гласови да је са собом понео мобилни телефон не би ли се консултовао са оцем у вези наставка меча.
Прича је отишла још даље, Циципас је поново провео превише времена у тоалету током исцрпљујућег дуела са Ендијем Маријем, што британски тенисер није „спортски“ прихватио већ је покренуо готово кампању против Грка, коментарима и исмевањем на друштвеним мрежама.
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
СПОРТ
Где је тоалет, а где свемир? /видео/
Јасна правила о времену које је дозвољено тенисеру да проведе у тоалету не постоје, с тим у вези ни Циципас није прекршио норме, али је постављено питање „духа игре“, односа према ривалу и публици.
Прича је отишла и корак даље, толико да су аналитичари кренули да се баве мерењем времена које је Циципас провео у тоалету.
Тако се дошло до података да је на Синсинати турниру чак пет пута користио могућност одласка са терена, двапут против Лоренца Сонега.
Циципас је у дуелу са Италијаном био ван терена чак 16 и по минута, што је збир његових пауза у дуелима са Феликсом Оже-Алијасимом и Зверевим.
Пола минута мање Циципас је био одсутан у дуелу са Маријем, после чега је све кренуло низбрдо за њега, до тога да је Грк завршио такмичење у трећем колу, шокантним поразом од шпанског тинејџера Карлоса Алкараса.
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
СПОРТ
Скандал-мајстор одржао буран говор после дебакла: „Оптужбе су смешне, људи не знају ништа о томе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала