- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Одбегли вођа пропалог пуча на Цетињу“: Кабинет Кривокапића одговорио Ђукановићу

© Sputnik / Радоје ПантовићПротест на Цетињу
Протест на Цетињу - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
Пратите нас
Кабинет црногорског премијера Здравка Кривокапића реаговао је поводом интервјуа Мила Ђукановића за хрватске медије, оцењујући да новим покушајем замена теза и манипулација, лидер опозиционог ДПС-а настоји да хомогенизује оне лаковерне из окружења којих је све мање.
„Још увек председник Црне Горе, Мило Ђукановић, који најављује нове изборе, делимично јесте у праву. Пошто је у току скупштинска процедура за његово разрешење због прекорачења надлежности и кршења принципа секуларности, председнички избори су једини који су у овом моменту извјесни“, наводе из Кривокапићевог Кабинета.
Додају да Ђукановић, „након што му је пропао план да хушкајући грађане Црне Горе једне на друге, те кршећи Устав угрози мултиверски и мултинационални концепт, не одустаје од деструктивног и сулудог деловања, која га чврсто позиционирају као реметилачког фактора“.
„Одбегли вођа пропалог пуча на Цетињу, мора бити свестан да његова политика која се само заснива на изналажењу страних и домаћих издајника, од хрватских, црногорских, албанских, а сада српских, не може замаглити личну намеру да спречи Црну Гору на путу помирења, економског прогреса, ослобођења заробљених институција и интеграције у Европску Унију“, пише у реаговању.
Ђукановић је, додају из Кабинета премијера Кривокапића, својим пророчким говором почетком деведесетих, најбоље описао своје данашње политичко деловање, пренео је портал РТЦГ.
„Он је тада оно што данас заступа називао болесним халуцинацијама, у којима се у ‘доброј мери тражио, а све доскора и налазио начин за одржање на власти и скретања народне и политичке пажње са себе’. Врло је тешко на озбиљан начин полемисати са ставовима Ђукановића, јер су утемељени једнако колико и констатација да устоличења на Цетињу неће бити“, наводи се у реаговању Кабинета председника Владе Црне Горе.
Подсетимо, Ђукановић је у интервјуу за „Јутарњи лист“, између осталог, изјавио да су нови избори сасвим реална опција и да Црна Гора у најскорије време мора да добије национално одговорну владу.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала