- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Играћу финале као да ми је последњи меч у каријери“ /видео/

© REUTERS / Robert DeutschНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, први рекет света, рекао је да ће у финалу УС опена против Данила Медведева играти као да му је то последњи тениски меч у животу.
Најбољи тенисер света у полуфиналу Отвореног првенства САД победио је Александра Зверева после велике борбе и пет сетова – 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.
Ђоковић је након скоро четири сата игре пребродио најтежу препреку у досадашњем делу турнира и дошао је на корак до историје, пошто ће у покушати да постане први тенисер са 21. Гренд слем титулом, као и први у Опен ери који је у истој години освојио сва четири велика турнира (Аустралијан опен, Ролан Гарос, Вимблдон, УС опен).

„Један меч је остао. Идем на све или ништа. Играћу га као да ми је последњи меч у каријери. Хтео бих да кажем хвала. Фантастична атмосфера, најбољ од старта турнира. Ово су моменти за које живимо, јединствене прилике које добијамо. О овоме сањамо чак и када се пробудимо, тражимо мотивацију за овакве ствари и исплати се уз фантастичнуатмосферу као што је била данас“, рекао је Ђоковић после победе.

Ђоковић је похвалио и навијаче који су направили сјајну атмосферу, док је имао и лепе речи за Сашу Зверева, али и за Стефаноса Циципаса ког је подржао након што се претходних недеља налазио у центру пажње због одлазака у тоалет.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
СПОРТ
Један корак до историје – Ђоковић после пет сетова срушио Зверева! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала