- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британци праве велику грешку и „убијају“ таленте

© REUTERS / PETER NICHOLLSЏејдон Санчо
Џејдон Санчо - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Ема Радукану, осамнаестогодишња тенисерка из Велике Британије, тренутно је тема број 1 у свету спорта након што је освојила УС Опен. Ипак, на Острву није лако носити се са притиском који наметну медији, што је кроз историју доказано у случају бројних енглеских спортиста.
Таленат је нешто са чиме се човек роди, а напорним радом може додатно да се унапреди, па као последица свега тога стигну успеси.
Многи сматрају да је таленат свега 10 одсто успеха, док се 90 односи на преданост, тренинге и бројна одрицања које врхунски спорт захтева.
Чак и просечни познаваоци тениса сасвим сигурно до почетка овогодишњег УС Опена вероватно нису чули за Ему Радукану, девојку од свега 18 лета, која је кроз квалификације успела да се пласира у главни жреб на УС Опену, где ће две недеље касније, постати краљица!
Подигла је пехар у Њујорку и то без изгубљеног сета, што показује о каквом дијаманту је реч. Ипак, Британци су мајстори за „убијање“ талената, па се треба надати да то неће бити случај са Емом.
Сетимо се само Тима Хенмана и Ендија Марија. Хенман који је у каријери освојио скромних 11 турнира, а на Гренд слемовима није добацио даље од полуфинала, пречесто је био толико исфорсиран од стране британских медија, а на крају се испоставило да је просечан играч.
Енди Мари успео је чак да буде први на свету, освојио је и три Гренд слема, као и две златне медаље на Олимпијским играма, али није ни близу онога што су остварили Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер.
Испоставиће се да би такође „хајп“, односно превелики публицитет и притисак који намећу британски медији, могао да буде кривац за (још) једну каријеру, која је требало да буде далеко успешнија.
Додуше, повреде су значајно кумовале да Мари не досегне висине које су му медији на Острву прогнозирали.
Тај хајп медија не односи се само на тенисере, ту су и разноразни примери фудбалера којима се беспотребно „напумпа“ цена, а један од најсвежијих свакако је Џејдон Санчо.
Талентовани офанзивни везиста који је голобрад отишао из Манчестер ситија у Борусију Дортмунд где је „експлодирао“, вратио се овог лета на Острво.
Бомбастично је најављен трансфер који је Манчестер јунајтед платио 90 милиона евра, а од ведете тренутно ни трага ни гласа.
На маргинама је и велико је питање када ће дочекати да покаже све што зна.
Оле Гунар Солскјер га повремено уведе с клупе, што је премало за неког ко је папрено плаћен и који је у светском фудбалу представљен као мега звезда, кадра за највише домете.
Санчо је промашио летос пенал у финалу Европског првенства против Италије, баш као и Букајо Сака, још један енглески „вундеркинд“ или чудо од детета.
Уследиле су бројне претеће поруке на друштвеним мрежама па су се младе звезде Арсенала и Јунајтеда на кратко повукле у илегалу.
Сада су опет на својим „радним местима“ јер је сезона почела и поново морају да се носе са свим притисцима које носи савремени спорт, који често зна да буде суров.
Чизма поново осетила моћ „српске левице“: „Само је питање времена“
У њеној причи све је наопако и то је чини јединственом!
Бакочевића издало колено и „удављен“ је за минут /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала