- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Комшић оптужио Додика да прекраја границе

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Комшић
Жељко Комшић  - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић оптужио је српског члана Председништва БиХ Милорада Додика да активно учествује у једном пројекту који, како тврди, има за циљ прекрајање граница и дестабилизацију целог региона.
„Активности које Српска православна црква (СПЦ) спроводи у Црној Гори имају политички карактер, отуда и подршка томе. Већ кроз одређене најаве видимо намеру да се такве активности пребаце и у Босну и Херцеговину, што нимало не изненађује и било је потпуно очекивано“, тврди Комшић за РТВ Црна Гора, коментаришући изјаве након сусрета Додика и митрополита црногорско-приморског Јоаникија, а преноси „Кликс“.
Митрополит црногорско-приморски Јоаникије изјавио је данас, како преноси „Кликс“, да је Додик био глас разума из РС према Црној Гори, као и глас мира и братског помирења.
„Посебно нам је драго што смо данас дочекали политичара који више деценија има велики утицај, а који није могао присуствовати устоличењу, али није пропустио прилику да честита тај чин“, рекао је митрополит Јоаникије.
Додик је поручио да је народ у Републици Српској и Србији увек спреман да разговара о свему што је потребно да се помогне народу у Црној Гори да решава проблеме, преноси Танјуг.
Митрополит Јоаникије и Милорад Додик у манастиру Ждребаоник - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
РЕГИОН
„Цркву треба чувати, она је гарант нашег опстанка“: Додик са митрополитом Јоаникијем у Црној Гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала