- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Москва и Минск имају довољно непријатеља који не седе скрштених руку

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Политичка интеграција Русије и Белорусије за сада није тема разговора, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Говорећи о већ договореним интеграционим програмима, он је нагласио да ће њихова реализација бити корисна за обе државе.

"То је оно што ће на крају користити двема државама. Није да ће једна држава бити у плусу, а друга у минусу - обе држава ће бити на добитку", рекао је Песков у интервјуу белоруској телевизији ОНТ.

Према речима Пескова, Русија и Белорусија имају довољно, "не само злонамерних", већ и "непријатеља који не седе скрштених руку".
"Све ове критике нису ништа друго до манифестација злонамерности", рекао је портпарол Кремља коментаришући теорије да ће интеграције у оквиру Савезне државе учинити једну државу зависну од друге.
Русија за сада није спремна за политичку интеграцију у Савезној држави, али таква могућност у теорији постоји, додао је он.
"У овом тренутку нама речи о политичкој интеграцији. Она је теоретски могућа, ако буде у интересу две државе. Сада је нико не припрема, јер је то потпуно други ниво интеграције за коју тренутно нисмо спремни", рекао је он.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
РУСИЈА
Лукашенко: Појављују се нови ризици на западу Савезне државе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала