- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

На вежбама „Запад 2021“ први пут изведен ноћни десант /видео/

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуски падобранци
Руски падобранци - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Ваздушно-десантне снаге Псковских јединица извеле су десант више од 600 војника и 30 јединица војне технике у ноћним условима у оквиру заједничких стратешких руско-белоруских вежби „Запад 2021“.
„На полигону у Псковској области први пут је ноћу извршено масовно искрцавање више од 600 људи под пуном опремом, са оружјем и муницијом, и 30 борбених десантних возила БМД-2К-АУ, БМД-4М и БТР“, саопштили су у Министарству одбране Русије.
Координација дејстава ваздушно-десантних јединица извршена је помоћу савремених навигационих система и уређаја за ноћно осматрање. Након збора људства и привезивања искрцане војне технике, падобранци су заузели пољски аеродром и уништили условног противника уз подршку артиљерије и система за противваздушну одбрану.
Стратешке вежбе Оружаних снага Русије и Белорусије одржавају се сваке две године. „Вежбе „Запад 2021“ представљају последњу фазу заједничке обуке оружаних снага двеју земаља ове године. Практична дејства трупа одвијају се од 10. до 16. септембра на девет полигона који се налазе у Русији, на Балтичком мору, као и на пет полигона Оружаних снага Белорусије.
Укупно ће у вежбама учествовати до 200 хиљада људи, око 80 авиона и хеликоптера, до 760 јединица војне технике, укључујући 290 тенкова, 240 топова, вишецевни лансирних ракетних система и минобацача, као и до 15 бродова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала