- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев са Ђоковићем игра руски рулет: „Само тако може да га победи“

© REUTERS / Robert DeutschНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Матс Виландер, некадашњи шведски тенисер, представио је финале УС опена које ће играти Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, и Данил Медведев, који је на другој позицији, као идеално према његовом мишљењу.
Од 22 часова биће писна нова страница тениске историје. Новак Ђоковић покушаће да дође до своје 21. Гренд слем којом би престигао Рафаела Надала и Роџера Федерера који имају по 20.
Матс Виландер сматра да финале УС опена није могло да буде боље, а открио је и чиме би Данил могао да запрети у борби за трофеј.
„Стил игре Медведева је савршен за некога ко је провео много времена на терену и нема довољно менталне енергије у резервоару. Натераће Новака да трчи. Тако може да га победи“, верује бивши тенисер.
Меч је описао као „руски рулет“.
Ђоковић ће га питати: „Шта ти имаш? Ја нисам уморан уопште. Могу да трчим од Менхентна до Флешинг Медоуза, а ти?“ Не видим ниједан други начин на који може да га победи. Овај меч ће бити као руски рулет. Нико не побеђује у маратону тако што нон стоп трчи. Побеђује тако што трчи спринт последња два километра. Медведев ће у петом сету морати да игра тенис као што је Мухамед Али боксовао“ објаснио је Виландер.
Према његовом мишљењу Рус ће дати све од себе како би дошао до победе.
„Ово је финале из снова за мене и Данил ће оставити срце на терену. Огроман део публике ће бити уз њега све док Новак не буде близу историје“, сигуран је некадашњи тенисер.
Медведев на УС опену игра можда и најбоље партије на једном Гренд слему у својој каријери, а када се на то дода и чињеница да му је бетон једна од дражих подлога Рус би могао да представља опасну претњу.
Ђоковић и Медведев на УС опену играју своје друго међусобно финале ове сезоне, а прво су играли на Аустралијан опену када је Новак дошао до 20. Грен слем титуле.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
СПОРТ
Новаков велики дан – „спреман сам“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
СПОРТ
Спектакл Ђоковића и Зверева је каснио – због Бајдена
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
СПОРТ
Ђоковић открио свету да има само једну визију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала