- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков велики дан – „спреман сам“

© AFP 2023 / ED JONESНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Дошао је и тај дан, дан у којем би Новак Ђоковић могао и званично да постане највећи у историји тениса. Светски и српски број 1 ће у недељу од 22 часа започети битку са Данилом Медведевом у финалу УС Опена, а у случају победе, постаће први играч који је освојио 21 Гренд слем трофеј.
Велики број светских медија бави се поменутим догађајем који би могао да промени историју белог спорта, а у центру пажње свакако је Новак Ђоковић.
Србин је тренутно изједначен са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом по броју највећих освојених турнира - 20.
Ипак, у ноћи између недеље и понедељка има идеалну прилику да у свим параметрима потуче конкуренте. Учинио је то по броју недеља проведених на челу АТП ранг-листе, по броју освојених Мастерса, има бољи међусобни скор у сударима са Надалом и Федерером, остале су само још Гренд слем титуле.
Према писању новинара шпанског Аса, Ђоковић је на крају пута који би 13. септембра могао да постане историјски, и то не само за њега, него и за спорт.
„Осим што може да дође до 21. Гренд слем трофеја, може да освоји и Календарски слем, што подразумева да обједини у истој години трофеје на Аустралијан Опену, Вимблдону, Ролан Гаросу и УС Опену.
То је једино у отвореној ери пошло за руком чувеном Роду Лејверу, давне 1969. године. Новак не игра само за то, него и за директан бег својим љутим конкурентима Швајцарцу Федереру и Шпанцу Надалу.
Последња препрека на том путу ка бесмртности му је Рус Медведев, светски број два. Да ли ће му Медведев покварити журку, и да ли је способан да заустави Ђоковића на путу ка писању историје“, пита се новинар Аса, а све то биће познато који сат иза поноћи по нашем времену.
Што се Новака тиче, он је спреман.
„Увек гледам само први следећи меч. А овај у финалу УС Опена ћу одиграти као да ми је најважнији, последњи у каријери. Даћу све од себе. Покушаћу да потрошим још ово горива што ми је остало“, поручио је Србин пред финале заказано за 22 часа.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
СПОРТ
Спектакл Ђоковића и Зверева је каснио – због Бајдена
Српски тенисер Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
СПОРТ
Новак подржао најомраженијег тенисера овогодишњег УС опена /видео/
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
СПОРТ
Ђоковић открио свету да има само једну визију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала