- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пала је крв, желели су скандал, али је Српкиња показала чврсту руку

© AP Photo / Frank Franklin IIЕма Радукану УС Опен
Ема Радукану УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Српкиња Маријана Вељовић судила је финале у женској конкуренцији УС Опена и била је на висини задатка. Посебно у самом финишу сусрета када је Ема Радукану крварила и меч са Лејлом Фернандез морао је да буде прекинут.
Играо се други сет, тенисерка из Велике Британије водила је 5:3 и морала је да се суочава с брејк лоптом (30:40) да би због расекотине коју је имала испод колена почела да јој цури крв.
Од претеране јурњаве за лоптицом у једном тренутку је проклизала и огребала колено близу основне линије, што је био посао за физиотерапеута.
Јасно је да је Маријана Вељовић премаунапред дефинисаним правилима дозволила медицински тајмаут за Ему , али то се није допало Фернандезовој која је била узнемирена због такве одлуке.
Такоеђ, био је то повод да се на друштвеним мрежама поведе прави „мали рат“.
Појединцима је засметало што је прекид уследио усред гема и то на Лејлину брејк лопту, али је јасно да је Српкиња донела исправну одлуку, показавши чврсту руку и смиреност у тренуцима највеће напетости на „Артур Еш“ стадиону.
На крају се Ема Радукану вратила на терен и успела да спаси брејк лопту, касније и да освоји гем, уједно и сет и меч, чиме је исписала историју на последњем овогодишњем Гренд слему.
Подсетимо, тенисерка из Велике Британије стигла је у Њујорк као квалификанткиња и успела је да освоји трофеј без изгубљеног сета, те ће од понедељка забележити невероватан скок на ВТА листи са 150. на 23. позицију.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
СПОРТ
Новаков велики дан – „спреман сам“
Ема Радукану - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
СПОРТ
Британка исписала историју: Од квалификација до пехара УС Опена
Ема Радукану УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
СПОРТ
У њеној причи све је наопако и то је чини јединственом!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала