- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пожар у Хрватској: Ватрена линија дуга четири километара

CC0 / пиксабеј / Ватра
Ватра - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Пожар на Крбавском пољу код Удбине, уз државни пут Д1 у Хрватској, још није под контролом и није локализован, гори трава на четири километра дугачком и од 500 до 800 метара широком простору, а приоритет ватрогасаца је да одрже безбедност саобраћаја.
То је Хини изјавио заменик ватрогасног команданта Личко-сењске жупаније Звонимир Лончарић и потврдио да је пријава пожара стигла око поднева, пренео је портал Индекс.
У поподневним сатима је због дима саобраћај кроз државни пут Д1 на двадесетак минута био затворен, али је, казао је Лончарић, ветар променио смер и сада је ватрогасцима главни задатак да зауставе ширење пожара, а опасности за живот и имовину људи више нема.
"Приоритет нам је да одржимо безбедност саобраћаја. Пожар јесте мањи него што је био у поподневним сатима, међутим још увек има много дима јер се ватра кроз травнати терен и трску шири брзином као да гори бензин", рекао је Лончарић.
За сада није познат узрок пожара и то је посао полиције, додао је он.
На терену је 16 ватрогасаца са шест ватрогасних возила из Удбине, ватрогасци из Јавне ватрогасне станице Плитвичка језера и Добровољно ватрогасно друштво Плитвице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала