- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин прокоментарисао инцидент са руским гимнастичаркама на Олимпијским играма

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и освајачица сребрне медаље на Олимпијским играма у Токију Дина Аверина у Кремљу
Председник Русије Владимир Путин и освајачица сребрне медаље на Олимпијским играма у Токију Дина Аверина у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је у разговору са руским олимпијцима позвао да се објаве записници о наступу руских репрезентативки у ритмичкој гимнастици на Олимпијским играма у Токију.
„Нису то војне вежбе, зашто да се не покаже? Покажите како се дају оцене. Сабирали су шест минута. Обично се сабира један и по до два минута и готово. А они су рачунали шест минута. Када би само дали резултате, записнике! Не дају! Па ништа, бићемо јачи!“, рекао је Путин.
На Олимпијским играма у Токију Русија је први пут од 1996. године остала без златне медаље на такмичењима у ритмичкој гимнастици. Судије су прво место доделиле Израелки Лини Ашрам која је у свом последњем наступу испустила траку.
Руска репрезентативка Дина Аверина завршила је као друга у индивидуалном вишебоју, а њена сестра Арина заузела је четврто место.
Олимпијски комитет Русије упутио је жалбу због суђење руководству Међународне гимнастичке федерације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала